• Coaching

  Vi har kunnskapen du trenger til din båt og bedrift

  les mer
 • Dagsevent

  Unike opplevelser med unike båter som verktøy

  les mer
 • Oslo Seilevent

  Skreddersydde teambuildingsaktiviteter for din bedrift

  les mer
 • Winner

  Verdens beste optimistjoller i 40 år

  les mer
 • Blogg

  Oppdatering av våre aktiviteter, både på og utenfor regattabanen

  les mer

Reisebrev fra Italia

FILM

Reisebrev fra Scarlino

Brun Sail hadde en formidabel avslutning på matchsesongen 2012 med seier i sesongens siste stevne. Magnus hadde derfor meldt oss på et “lokalt grade 5 stevne i Italia”. Vi tenkte det ikke kunne skade med litt sol i februar og takket derfor velvillig ja.

Vel nede i Toscana, i det som kan karakteriseres som god norsk sommer. Satt fire glade amatører i pøsende regnvær. Entry listen viste at kun ett lag hadde dårligere ranking enn oss selv. I tiden etter at vi meldte oss på hadde et grade 5 stevne blitt til et Grade 3 stevne hvor hvor samtlige utenom undertegnede og to lag til lå topp 100 på ISAF rankingen. Blant dem Tomislav Basic som ut fra rankingen å lese var på omtrent på nivå med oss, men det viste seg at han var tidligere rormann og nå strategiker på TP 52en Team Azzurra og hele hans lag bestod av OL seilere. Vi hadde med andre ord ingen grunn til å stikke nesa i været…

Brun Sail bestod for anledningen av Magnus Brun, Fredrik Honningsvåg og Øistein Sabel Christophersen. Grunnet forfall i laget hentet vi inn danske Jacob Dannefer til storseil og taktikk. Som et resultat av dette gikk kommunikasjonen ombord på tre språk. Norsk, dansk og sporadisk engelsk. Vår fordekker Øistein så ut som et stort spørsmålstegn da han fikk ordre om å sette “spilerbommen”.

I Italia går alt i sitt eget tempo, det så derfor vanskelig ut å få gjennomført den opprinnelige round robin på 18 flighter. Grunnet vind opp mot 20 m/s på lørdagen ble regattaene avblåst og satt i gang igjen senere på dagen. Det ble også utsettelser søndag morgen, så vi rakk ikke å møte alle lag til duell.

De fleste seilasene ble gjennomført med rev i storseil og uten spinnaker. Vi fikk likevel fart på sakene og åpnet med seier i første match mot italienske Saverio Ramirez. Polske Krzysztof Rosiński gav betydelig mer motstand og endte med tap.

Søndag åpnet vi med tøff motstand fra franske Arthur Herreman, etter en lang og intensiv prestart forsøkte vi oss på en ”steelball” manøver som endte i kollisjon. Vi pådro oss en straff, men klarte å seile raskere enn de og ta straffen vår på mållinjen. På grunn av kollisjonen ble det en høring hvor juryen mente at vi fikk en fordel av situasjonen og dermed ble vi disket fra seilasen, noe som vi syntes var merkelig da matchseiling i hovedsak dømmes på vannet. Vi vant matchen mot finske Susanna Kukkonen, men grunnet en DSQ mot franskmannen glapp 3. plassen og vi endte på en nokså presentabel 5. plass i et felt som må sies og være av høyt kaliber. Vi stiftet bekjentskap med mange nye seilere, og flere av lagene kommer til Aker Brygge Cup i juni.